de Levenswijzer

Over mij

Dana Ploeger

Een van mijn cliënten zei over het coachtraject: “Dana’s aanpak is direct én zacht, confronterend op momenten, maar altijd veilig en vertrouwd”. Daar herken ik me zeker in: ik kan inderdaad licht ontregelend zijn. Maar juist door compassievol te confronteren komt iemand in beweging. Tevens zet ik mijn heldere bewustzijn in.

Hard werken, stress, moederschap, ziekte en de dood: het zijn thema’s waar ik uit eigen ervaring vertrouwd mee ben. Het verlies van mijn vader op jonge leeftijd, maar ook mijn diabetes type 1 hebben mijn leven een andere draai gegeven. Hierdoor herken ik veerkracht en veranderingsdrift ook in anderen. Ik hou van doorzetters, zie mezelf ook als iemand die met een positieve insteek bergen kan verzetten.
Toch kan het touwtje niet altijd gespannen zijn, zoals mijn oma Dina altijd zei. Daarom zoek ik bewust momenten van verdieping en ontspanning middels meditaties, yoga en spirituele beoefening. Sinds 2015 werk ik als coach. Daarnaast teken ik alweer zo’n 25 jaar vol overgave de levensverhalen van bekende en minder bekende mensen op, onder andere in dagblad Trouw.

 

Opleiding en ervaring

Ik neem mijn vak serieus. Behalve dat ik door het leven gepolijst ben, volg ik regelmatig trainingen om mijn bewustzijn en kennis te vergroten. Ik heb de 4-jarige opleiding Biografisch Coaching aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen en de post hbo-opleiding Coach Practitioner bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam afgerond.

Ik ben bestuurslid van de Beroepsvereniging voor Biografisch Coaches (BOB) en gecertificeerd bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Ik put ook uit mijn ervaring als mindfulnesstrainer. Wil je meer weten over hoe ik werk, bel dan gerust. Een geslaagd coachtraject begint bij het eerste contact: het moet voor beide partijen kloppen.

Dana Ploeger
Ontdek jouw bedoeling

Nieuwsgierig geworden?

de Levenswijzer

Bel of mail dan voor een gratis telefonische kennismaking.
Ik leg uit hoe ik werk en wat ik voor je kan betekenen.

06 – 45320583

info@delevenswijzer.nl